Paraseste-l…curaj, sau lasitate?

Posted: octombrie 13, 2013 in Ion+Maria=love
Etichete:, , ,

       Buna dragii mei, am citit azi un articol interesant, un articol scris de cineva cu experienta in cuvinte si in viata, un articol despre parasirea partenerului cand dispare flacara iubirii. Era ca exemplu o draguta, care se topea cand intra un al treilea personaj in camera, in timp ce pentru personajul principal, partenerul ei, nu mai simtea acel fior si toate astea fara un motiv concret. A fugit cu cel ravnit si toate au fost bune…final fericit.     

        Era o comparatie frumoasa si anume ca asta e evolutia, de ce ne-am mai  luat televizor color, ca si cel alb negru functiona. Nu am de gand sa critit articolul, nici nu sunt in pozitia de a da sfaturi, dar ca o parere personala, vreau sa ma intreb…este un act de curaj, sau de lasitate ?

       A facut ceva sa tina pasiunea vie in viata lor? A incercat sa o readuca daca s-a pierdut? Nu stiu asta, nu erau detalii, dar voi spune ca in multe cazuri, da, iti cumperi un LED full HD si dupa scurt timp realizezi ca tu urmaresti aceleasi filme captate cu o camera proasta in cinema, ca nu ai o grila de programe interesanta, ca noul tau televizor e frumos doar ca bibelou. Degeaba il ai, daca nu e nimic interesant la el. Si atunci, te poti intreba ca poate aveai nevoie doar de o antena sa prinzi canale mai interesante, ca daca incercai cu fostul televizor asta si nu functiona, cumparai altul, dar erai impacata ca ai incercat. Dar daca vrei sa ai tot timpul un model nou de televizor, declara-te libertina si e ok, e de apreciat.

       Ai vazut la altul cateva calitati care nu le-ai observat la al tau, ignorandu-i o suta de defecte, la fel cum i-ai ignorat si lui calitatile…consolare se numeste.

        Cateodata a face sacrificii in cuplu, nu inseamna calcatul camasilor, sau ca nu ai zis nimic daca a venit ”pilit” intr-o seara, din contra aici ai aratat ca nu iti mai pasa. Din partea masculina, nu inseamna ca ai schimbat un bec in baie, pufaind tot, in timp ce iti juca echipa favorita. S-ar putea numi sacrificiu, sa te faci interesant pentru celalalt si sa il faci si pe el sa fie, asta in cazul ca e mai putin receptiv.

        Focul pasiunii e un foc de paie, trebuie alimentat continuu, altfel te pierzi printre problemele zilnice.

        Si uite asa, te poti trezi intr-o dimineata si ea, in usa, cu un glas impunator, dar bland in acelasi timp iti zice : ”nu ma mai faci fericita, ma duc la cineva care ma face si e atent cu mine…punct”. Asta numesc eu in termeni ”literari”, a primi acel cuvant care se confunda cu lamaie, fara un avertisment, fara nimic.

       Si atunci, cine e de apreciat!? Cine a fugit cand a intampinat probleme, sau cine s-a zbatut sa treaca peste si sa le rezolve!?

       Povestea se refera la ambele sexe in egala masura, nu exista diferente si ma refer clar la cei care nu isi gasesc motive pentru ”disparitia” dragostei, nu cei care au trecut la lupte de strada in casa si fac compromisuri, asta nu mai e de apreciat.

       Pentru cei care ma vor intreba maine ce am patit de ma afisez sentimental, sa stiti ca sunt ok, doar ma deranjeaza dantela asta de la bikini 🙂 .

        Va pup si nu uitati : iubiti-va des !!!

Comentarii
  1. Flash spune:

    bun articolul 🙂
    eu stiu alta poveste ” erai doi tineri frumosi care se iubeau … si intr-o zi a aparut o curva si a stricat tot” asta e o poveste de dragoste mai pe scurt 🙂
    sa stii ca sunt putini oameni (barbati si femei) care pot si stiu si sunt constienti ca intr-o relatie trebuie sa faci compromisuri. (daca nu iti mai place freza mea spune-mi si o schimb … dar nu lua masina de tuns cand dorm si nu ma tunde chel) asta ca exemplu.
    adevarat … de multe ori dragostea e oarba si te face sa crezi ca totul e roz … e trist cand te trezesti si vezi ca totul defapt e alb-negru. pana la urma noi sa fim sanatosi ca viata merge inainte. cum spunea si un „mare poet Marian Vanghelie: Trece lebedele-n zare. Eu ma uit, ele dispare ….”
    hai bafta … va pup pe toti care ati citit articolul 🙂

  2. dodaoctavian spune:

    Frumos raspuns Flash…asta e adevarul…:)

Lasă un comentariu